در تقویم، روز دوازدهم تیرماه به نام روز حقوق بشر آمریکایی شناخته میشود. دلیل این انتخاب، اتفاقی است که در دوازدهم تیر سال ۱۳۶۷ رخ داد و از ناو آمریکایی وینسنس که در خلیج فارس حاضر بود، دو موشک به هواپیمای مسافربری ایران شلیک شد که طی این واقعه دردناک ۲۹۰ نفر به شهادت رسیدند.
با توجه به ادعاهای پوچ و توخالی همیشگی آمریکاییها در مجامع بینالمللی نسبت رعایت حقوق بشر و عملکرد آنها بر ضد انسانهای عالم، این عنوان متناقضنما بر این روز نهاده شده است. همچنین از ۶ ام تا ۱۲ ام تیر در سالهای دهه شصت، اتفاقات دیگری نیز رخ داده که نقش آمریکا به صورت مستقیم و غیرمستقیم در آنها کاملا پیدا است. این اتفاقات عبارتند از:
۶ تیر ۱۳۶۰: سوء قصد و ترور نافرجام به جان رهبر معظم انقلاب توسط گروه تروریستی فرقان
۷ تیر ۱۳۶۰: بمب گذاری و انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامیتوسط منافقین
۷ تیر ۱۳۶۶: بمباران شیمیایی سردشت توسط صدام و مورد حمایت واشنگتن
۸ تیر ۱۳۶۰: ترور محمود کچویی رئیس زندان اوین توسط منافقین
۱۱ تیر ۱۳۶۰: ترور شهید آیت الله صدوقی امام جمعه یزد توسط منافقین
مجموع این اتفاقات موجب شده تا علاوهبر یک روز، این بازه زمانی نیز به نام هفته حقوق بشر آمریکایی شناخته شود. در این یادداشت میخواهیم کتابهایی را برای آشنایی بیشتر با این نوع خاص از حقوق بشر معرفی کنیم:
۵ کتاب خوب درباره حقوق بشر آمریکایی:
تاریخ مستطاب آمریکا؛ حقوق بشر آمریکایی از گذشته تا امروز
در این کتاب دکتر محمدصادق کوشکی با زبانی طنز و با کمک کاریکاتورهای مازیار بیژنی، به روایت جنایتهایی که از زمان کشف این قاره توسط اروپاییان تا جنگها و غارتهای آمریکاییها در سالهای بعد از آن پرداخته است. کتاب سه فصل اصلی دارد: ۱- تشکیل آمریکا، ۲- آمریکا در جهان و ۳- آمریکا و ایران.
در این کتاب به خوبی ادعاهای واهی آمریکاییها در مورد حقوق بشر در برابر عملکرد خونین و فاجعهبارشان در فضای طنزی تلخ بیان شده است و برای آشنایی عمومی با جنایتهای این مدعیان حقوق بشر کتاب بسیار خوبی است.
حقوق بشر آمریکایی از منظر اندیشه امام خمینی (ره)
بررسی اندیشه و بیانات امام خمینی(قدس سره) نشان می دهد که یکی از دشمنان جوامع بشری در قرن حاضر، آمریکا است که نماد استکبار جهانی نیز است. عملکرد این کشور هیچ تناسبی با اهداف و آرمانهای ملتهای دیگر ندارد، بلکه از هر ابزار، سیاست و روشی برای تأمین منافع زیاده خواهانۀ خود بهره می گیرد و در این مسیر از هیچ جنایتی چشم پوشی نمینماید. عملکرد آمریکا باعث شده است که امام خمینی(قدس سره) برای توصیف این نظام از عبارتهایی نظیر «استکبار جهانی» و «شیطان بزرگ» استفاده نمایند.
آمریکا و متحدانش با تأکید بر حقوق بشر، تلاش داشتهاند روند مداخلهگری خود در جوامع دیگر را افزایش دهند و هیچ اعتقادی به رعایت حقوق بشر در کشورهای دیگر ندارند. با توجه به شاخص بودن مسئلۀ حقوق بشر آمریکایی در رفتار و عملکرد این کشور، در این کتاب تلاش شده تا عملکرد آمریکا در حوزۀ حقوق بشر با توجه به اندیشه امام خمینی طبق مجموعه صحیفه امام خمینی مورد بررسی قرار بگیرد.
نیمه پنهان ۵۹: پرواز ۶۵۵IR؛ روایت مستند از حقوق بشر آمریکایی
دفتر پژوهش های کیهان در این اثر، سراغ ماجرای انهدام هواپیمای مسافربری ایران توسط آمریکا رفته و به صورت مستند، این فاجعه هولناک را روایت کرده است. نویسنده در این اثر سانحه سقوط هواپیما را مبتنی بر اظهارات شاهدان عینی، مقامات آمریکایی و اسناد منتشر شده آمریکا پس از گذشت سالهای زیادی از این سانحه بازسازی کرده است.
وینسنس و گرگ خندان؛ حقوق بشر آمریکایی در یک رمان
در هواپیمای مسافربری ایران که توسط آمریکاییها منهدم شد، تمام مسافران ایرانی نبودند و ملیتهای مختلفی در این پرواز حضور داشتند. این رمان به داستان یکی از مسافران این هواپیما میپردازد. این مسافر که ایتالیایی بود، در آن واقعه جانش را از دست میدهد و با گذشت سالها، دخترش در حال پیگیری این اتفاق و سرنوشت پدرش است. داستان با پیگیریهای دختر این مسافر ایتالیایی آغاز میشود و در ادامه، پیگیریهای او باعث بروز یک سری حساسیتهای پلیسی و امنیتی میشود.
نویسنده در این رمان با استفاده از شخصیتهای ایرانی و غیر ایرانی در کنار یکدیگر رمانی ملموس برای هر دو خواننده ایرانی و غیر ایرانی نوشته و در داستانپردازی خود از عناصر ژانر پلیسی برای جذابیت هر چه بیشتر اثر بهره گرفته است.
نیمه پنهان آمریکا؛ مروری کوتاه بر بنیانهای نظری و ارکان تمدنی آمریکا
این کتاب به بررسی تاریخ اجتماعی و اقتصادی آمریکا میپردازد. دکتر شهریار زرشناس در این کتاب سعی دارد پرده از ظاهر زیبا و جذاب آمریکا بردارد و خواننده را با باطن این دولت که سرشار از ستمکاریها و زد و بندهای کانونهای ثروت و قدرت، خشونت سرمایه داران و انحصارهای امپریالیستی و توطئهگری سازمانهای پیچیده و مخفی کاریهایی همچون سازمانهای فراماسونری است، آشنا کند. در این کتاب به مباحثی همچون: تاریخچه شکلگیری آمریکا، حقایق پنهان جنگ جهانی دوم، امپراتوری رسانهها و… پرداخته شده است. سبک کتاب، تاریخی و تحلیلی است.
کتاب های خوب بودن درمورد امامحسین بودن