شبکه کتاب تی وی
۰

جزایر سه‌گانه ایرانی؛ خط قرمز پررنگ ما!

بازدید 27
۲.۳
(۳)

معرفی چند کتاب در مورد اثبات حقانیت ایران بر جزایر سه‌گانه در خلیج فارس

هر چند وقت یکبار، مسئولانی از کشور امارات متحده عربی ادعای پوچ و واهی خودشان را مبنی بر حق مالکیت خود نسبت به جزایر سه‌گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک و گرفتن این جزایر از ایران مطرح و برخی از کشورها و همچنین رسانه‌های مختلفی نیز پس از همراهی با امارات متحده عربی در این زمینه، ادعاهای آنان را بازتاب می‌دهند و این جنجال چندین و چندساله را مدتی سرزبان‌ها می‌اندازند و چون به جایی نمی‌رسند، دوباره خاموش می‌شوند تا مدتی بعد دوباره بهانه‌ای دیگر برای باز کردن این پرونده عبث و بیهوده پیدا کنند.

هرچند که چند محاسبه ساده ریاضی و مقایسه در مورد سال تاسیس کشور امارات متحده عربی یعنی ۱۹۷۱ میلادی معادل ۱۳۵۰ شمسی با حضور ایرانیان در این سه جزیره از سال‌هایی بسیار قبل‌تر از این اتفاق و همچنین مشاهده نقشه‌های قدیمی مختلف و متعدد پیش از تاسیس امارات متحده عربی، به سادگی نادرست بودن ادعای آنان را اثبات می‌کند، اما تلاش کردیم تا در این یادداشت برای فهم بیشتر چرایی اهمیت این سه جزیره و ادله گوناگون ایران مبنی بر مالکیت جزایر سه‌گانه‌مان در خلیج‌ فارس و همچنین رد ادعاهای واهی مسئولین امارات متحده عربی، چند کتاب خوب در مورد این جزایر مهم و ارزشمند و تاریخی ایران عزیزمان معرفی کنیم:

جزایر سه‌گانه ایرانی: پیشینه تاریخی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک

در این کتاب با جغرافیای سیاسی خلیج فارس و کشورهای همجوار، پیشینه تاریخی جزایر سه‌گانه از ابتدا تا امروز، مسئله جزایر سه‌گانه در روابط ایران و انگلستان و غیره بیشتر آشنا می‌شویم.

این اثر توسط محمود عرب اسماعیلی و سلمان قاسمیان نوشته و در ۲۰۷ صفحه توسط نشر کانون اندیشه جوان چاپ و منتشر شده است.

جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس (پژوهشی تاریخی حقوقی)

این کتاب به گفته خود نویسنده، پژوهشی تاریخی، حقوقی درباره جزایر سه‌گانه ایران در خلیج فارس است. نگارنده در این پژوهش در پی آن است تا برای پرسش‌های زیر پاسخ‌های درخوری را ارایه دهد:

دلایل سیاسی و حقوقی ایران برای حاکمیت بر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک چیست؟

مستندات امارات در این‌باره کدام است؟

وی در این نوشتار مفصل سعی نموده تا به ۹ ادعای عمده اماراتی‌ها از جمله: قواسم لنگه، معاهدات فی‌ ما بین شیوخ تحت الحمایه بریتانیا، سه نامه ادعایی مربوط به سال‌های پس از ۱۸۶۴ و اسنادی از دوران اشغال جزایر سه‌گانه توسط بریتانیا پاسخ داده و موضوع را با رویکردی تاریخی و حقوقی تبیین نماید.

این کتاب توسط نقی طبرسا نوشته و از نشر موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران در ۱۰۴۶ صفحه چاپ و منتشر شده است.

خلیج فارس؛ جزایر سه‌گانه

در کتاب خلیج فارس: جزایر سه‌گانه، امیرهوشنگ اقبال‌پور به تاریخچه خلیج فارس و جزایر سه‌گانه، از منظر سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی پرداخته است.

این کتاب در ۵۶ صفحه توسط انتشارات بین‌المللی آبرنگ چاپ و منتشر شده است.

این مقاله واستون مفید بود؟

از یک تا ۵ بهش ستاره بدید!

میانگین امتیاز ۲.۳ / ۵. تعداد رای‌ها ۳

اولین نفری باشید که به این متن امتیاز میدید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر