Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/ketabtvb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/ketabtvb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
با بیماری‌های پاییزی چه کنیم؟ - مجله اینترنتی کتاب تی‌وی
شبکه کتاب تی وی
۰

با بیماری‌های پاییزی چه کنیم؟

بازدید 37
۳
(۲)

پاییز که می‌آید، همراهان زیادی را نیز با خود می‌آورد. از زیبایی‌های طبیعت و تغییر رنگ برگ درختان تا بارش رحمت الهی و هوای خاص پاییز که مخصوص عاشقان است.

اما همه همراهان پاییز انقدر زیبا و جذاب نیستند. همراه با پاییز، بیماری‌های پاییزی هم می‌آیند و ناگهان در یک زمان بسیار کوتاهی می‌بینیم تعداد زیادی از افراد با علائم مشابه، درگیری بیماری‌هایی رایج شده‌اند. از سرفه‌ و آبریزش بینی گرفته تا تب و بدن‌درد از نشانه‌های مشترک این بیماری‌ها هستند. بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، انواع آلرژی‌ها و … از شایع‌ترین بیماری‌های این فصل هستند.

در این یادداشت به چند کتاب در مورد بیماری‌های پاییزی پرداخته‌ایم:

بیماری‌های پاییز و زمستان

این کتاب از مجموعه کتاب‌های ۷۲ دقیقه‌ای است. مجموعه‌ای متفاوت به منظور یادگیری مهارت‌های گوناگون در تمامی زمینه‌ها از جمله بهداشت خانواده است که شما را در زمینه شناخت، پیشگیری و درمان بیماری‌ها یاری می‌کند.

این کتاب دو بخش دارد و هر بخش دارای ۴ فصل است که درباره انواع بیماری، علائم  و نشانه‌ها و توصیه‌هایی برای این بیماری‌ها است و مواردی را که باعث پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها می‌شود، بیان می‌کند. در این کتاب به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، آلرژی، سینوزیت و … پرداخته شده است.

این کتاب اثردکتر محمد پورفخاران است و توسط نشر ابتکار دانش در ۷۲ صفحه چاپ و منتشر شده است.

تدابیر فصل پاییز

در این کتاب به قلم پژوهشگر و متخصص طب سنی دکتر عباس جوشن به تدابیر فصل پاییز پرداخته شده است.

در این کتاب ابتدا به تغییــرات فصول ســال و اینکــه این تغییــرات، چــه تغییراتی روی بــدن همــه انســان‌ها می گذارنــد و اینکــه تغییــر فصــل می‌توانــد چــه بیماری‌هــا را بدتــر یــا تشــدید کنــد و باعــث بهبــود کــدام بیماری‌هــا می‌شــود، پرداخته شده است.

سپس در مورد چگونــگی حفظ خود در برابـر ناملایمـات ایـن فصـل یعنی پاییز، بــا اســتفاده از رعایــت تدابیــر گفتــه شــده مطالبی بیان شده که عمـوم مـردم بـا یـک مطالعــه کوتــاه، خــود را در برابــر بیماری‌هــای احتمالــی هــر فصــل حفــظ کــرده و خود پزشــک خــود باشــد.

از دیدگاه طب ایرانی هر فصل سال دارای مزاج خاصی است و بر همین اساس، لازم است توصیه‌ها و تدابیر خاصی را برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بروز بیماری‌ها و یا به حداقل رساندن عوارض و پیامدهای آن فصل به کار بست.

یا به طور کلی بتوانیم در حفظ سلامتی خود کوشا باشیم یعنی :

نگهداری سلامتی موجود بر همان‌گونه که هست (حفظ صحت یعنی مطلق)

جلوگیری و بازداشتن اسبابی که موجب بیماری می‌گردند ( تقدم در حفظ = پیشگیری)

 چاره و تدبیر بدن‌هایی که سلامتی آن‌ها در حد کمال نیست مانند سالمندان و اطفال.

پیشگیری و درمان بیماری‌های پاییزی در طب سنتی با مزاج شناسی

طب سنتی با ریشه‌ای چند هزار ساله، انسان را فقط از بعد مادی نمی‌نگرد بلکه به ابعاد دیگر وجود او به عنوان خلیفه الهی نیز توجه دارد. در دیدگاه طب سنتی حفظ سلامت مقدم بر درمان است و توجه به روش زندگی و تامین هوای سالم، تغذیه درست، فعالیت کافی، استراحت به اندازه و تعادل حالات روحی – روانی شعار طب سنتی ایران است. مهم ترین بخش در فهم طب سنتی ایران را شاید بتوان مزاج شناسی دانست.

تغییرات آب و هوایی از عوامل مهم اثرگذار در سلامت انسان هستند. همه ساله با ورود به فصل جدید، شاهد بروز بیماری‌های مرتبط با آن فصل هستیم. مکاتب طبی مختلف توصیه‌هایی در جهت پیشگیری و درمان بیماری‌های شایع فصول ارائه داده‌اند. تنوع فصول در ایران و اقلیم‌های متفاوت جغرافیایی، لزوم به کارگیری توصیه‌های پیشگیری و درمانی متناسب با اقلیم کشور را طلب می کند. حکمای طب سنتی ایرانی با نگاه جامع نگر به انسان، اصول حفظ سلامتی را متناسب با مزاج افراد این سرزمین و با در نظر گرفتن تغییرات آب و هوا بیان کرده‌اند.

در این کتاب نیز سرکار خانم سودابه قربان‌پور از این منظر به بیماری‌های پاییزی و پیشگیری و درمان آن‌ها پرداخته است.

این مقاله واستون مفید بود؟

از یک تا ۵ بهش ستاره بدید!

میانگین امتیاز ۳ / ۵. تعداد رای‌ها ۲

اولین نفری باشید که به این متن امتیاز میدید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر